Saturday, January 31, 2009

Manie

Het moet echt niet gekker worden met die voetbalplaatjes actie van de Albert Heijn.
Laatst was op het NOS Journaal dat een vestiging van de Albert Heijn ergens in het noorden van het land HEKKEN voor de winkel had geplaatst omdat kinderen mensen die met voetbalplaatjes de winkel verlieten belaagden.
Ik deed het toen nog af als een gril; iets wat slechts op enkele plaatsen voor zou komen. Misschien alleen in dorpjes waar verder geen zak te doen is voor kinderen.

Maar het virus heeft zich verspreid! Vanmorgen na het hardlopen stonden er al 5 kinderen voor de supermarkt en een vrouw die toevallig de winkel verliet deelde voetbalplaatjes uit en de kids schreeuwden om het hardst 'ikke ikke!' 'ik wil er een!'.
De hoofdzonde hebzucht slaat al snel toe, zullen we maar zeggen.
Vanmiddag bereikte de hype ook hier een dieptepunt, toen ik er langs fietste en zag dat er omgekeerde containers (die de supermarkt gebruikt bij het vullen) bij wijze van hek voor de winkel lagen. Daarachter stond een groepje opgefokte kinderen, te wachten tot de volgende persoon die voor 100 euro boodschappen had gedaan (= 10 plaatjes) naar buiten zou komen om te bestormen. 

Mijn oplossing: flikker 100 van die voetbalplaatjes in de sloot en kijk wat er gebeurt. Of nog leuker, gooi gewoon 100 van die plaatjes in een groepje kinderen en kijk of ze elkaar wat aandoen.

Triest.

No comments: