Als vegetariër heb ik zeer gemixte ervaringen met restaurants.
Het ene restaurant serveert je een goddelijke plantaardige maaltijd, het
andere restaurant zet je een hap groente bedolven onder een laag vette
gesmolten kaas voor. Vele vegetariërs gaan graag voor veel kaas,
en slechts weinig mensen in het algemeen weten dat kaas helemaal niet
gezond is. Ik wijt dat aan de propaganda van melkproducten in het
algemeen in Nederland; we zijn echt een stelletje kaaskoppen en melkzuipers.
Ik laat voedsel wat voor 50% uit vet bestaat echter graag links liggen,
m'n kont is groot genoeg, dankuzeer.
The Ostrich is een Afrikaans restaurant, te vinden aan de Oudegracht
in Utrecht. Op de kaart stonden aardig wat vegetarische gerechten,
en omdat het wat prijzig was verwachte ik iets culinairs.
Bij binnenkomst werden we eerst amper opgemerkt door het personeel,
en we moesten wachten op een tafeltje. Dat vind ik op zich niet zo erg,
eerder een goed teken. Waar het vol zit, wordt goed eten geserveerd,
zo verwachtte ik.
Na een kwartiertje konden we plaatsnemen en werden we weer
voor lange tijd genegeerd door het bedienend personeel. Na flink
wat pogingen tot wenken van een serveerster konden we eindelijk
bestellen. We gingen voor hummus met pitabrood als voorgerecht
en linzen en tomatensaus, met gefermenteerd Afrikaans brood en een
keur aan groenten als hoofdgerecht.
Al vrij snel werd het voorgerecht opgediend. Het bleek een kleine
teleurstelling. De hummus was oké, maar miste een gekruide smaak.
Mijn pitabrood was aangebrand en er was te weinig hummus in verhouding
tot de hoeveelheid brood die je erbij kreeg. Ik hoopte op een
hoofdgerecht dat alles zou goedmaken.
Dit werd ook al vrij snel opgediend, op een groot bord voor twee
personen. Hierbij werden mijn verwachtingen ook niet waar gemaakt.
Bij veel groenten had ik het idee dat het uit blik kwam. Nu ik erover
nadenk moet dat wel het geval zijn, want sommige groenten waren
niet uit het huidige seizoen. De linzen en tomatensaus waren wederom
oké, maar niet spicy. Het gefermenteerde brood was het enige bijzondere
aan dit maal.
Ook in dit restaurant blijkt maar weer dat je als vegetariër
geen hoge verwachtingen moet hebben als je uit eten gaat.
De echt lekkerste happen die ik op heb waren in restaurants die
gespecialiseerd waren in vegetarisch/veganistisch voedsel.
The Ostrich is voor vleeseters vast interessanter; je kunt er
struisvogel en kameel eten. Maar waarom worden vegetariërs
altijd afgescheept met simpele brouwsels? Vegetarisch eten
kan ontzettend lekker zijn.
(Iedereen die hier sceptisch tegenover staat nodig ik bij mij thuis
uit om m'n zelfgemaakte Gobi te proberen)
Tot slot een ander punt over dit restaurant:
de bediening. Zo slecht heb ik het zelden meegemaakt.
De serveersters waren onaardig, zo niet onbeleefd.
Ik snap dat de werkdruk in de horeca vaak hoog ligt,
maar de bediening is het visitekaartje van het restaurant.
Nee, ik kom hier niet meer terug.
No comments:
Post a Comment